To top

Over Buzyness

18 lentes jong was ik (Mieke, aangenaam), toen ik voor ‘t eerst de Kamer van Koophandel binnenstapte om – destijds samen met mijn vader en vriend (inmiddels man) – een bedrijf te starten: een bedrijf dat audiovisuele apparatuur verhuurt, voor zakelijke aangelegenheden en events. Terwijl ik nog in de schoolbanken zat, maakte ik kennis met de vele facetten van het ondernemerschap: van strategie tot inkoop, van marketing en sales tot alles wat met personeel te maken heeft, van financiën (niet mijn sterkste kant) tot projectmanagement. Nu, meer dan 15 jaar later, onderneem ik nog steeds. Weliswaar in een ander bedrijf (ik run een marketing- en communicatiebureau en heb een bedrijf dat een lokaal, wekelijks online magazine uitgeeft), maar met nog net zoveel plezier als toen. De vrijheid, zelf de regels kunnen bepalen, direct de pijn van fouten voelen maar vooral ook de kick van succes… Ik zou niet anders willen.

De reden waarom ik ben gestart met Buzyness? Allereerst vind ik ‘t ontzettend leuk om te schrijven (‘t is niet voor niets mijn vak). Maar ik vind ‘t bovenal ontzettend leuk om mijn ervaringen – mijn ups en downs – te delen. Je mag hier dan ook eerlijke verhalen verwachten, met een gezonde dosis humor en zonder upsmuk. Verhalen over alles wat met vrouwelijk ondernemerschap te maken heeft. Om in uitersten te spreken: van arbeidsongeschiktheidsverzekering tot handige apps, van kantoor tot kinderopvang en van pensioen tot pumps.

Dit ben ik

Geboren in 1982 (reken maar uit) | Woonachtig in ‘t Limburgse dorp Reuver (tussen Venlo en Roermond) en trots op mijn zachte G | Getrouwd met Rob (tevens partner in business), moeder van Floor (2016) en baasje van Labradoodle Ties | Eigenaresse van Aviso, een marketing- en communicatie-adviesbureau met voornamelijk opdrachtgevers in de overheid, het onderwijs, de zorg en zakelijke dienstverlening | Gek op wandelen, alles wat met een bourgondische levensstijl te maken heeft, zumba, skiën en zelf sieraden maken | Drie dagen per jaar helemaal in de ban van Vastelaovend (Carnaval) | Verliefd op Italië (probeert nu ook Italiaans te leren), New York en Zuid-Afrika | Verslaafd aan magazines, zowel print als online | Draagt ‘t liefst hoge hakken (ter compensatie van een schamele 1.58 lengte) | Licht ontvlambaar voor leuke ideeën, gedreven, perfectionistisch, ongeduldig en soms een tikkie eigenwijs.